Kuntavaalit 2021


IT-järjestelmäasiantuntija

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden lautamies

Aito avioliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja

Tavallinen perhe on yhteiskunnan perusta

Tavallinen perhe on yhteiskuntamme tärkein yksikkö, lapset sen jatkuvuus ja tulevaisuus. Avioliiton yhteiskunnallinen tehtävä on turvata lapselle äiti ja isä. Yhteiskunta voi hyvin, kun perheet voivat hyvin.

Hyvinvoivat perheet muodostavat terveen yhteiskunnan ja hyvinvoivan, elinvoimaisen valtion. Yhteiskuntamme säilyminen ja positiivinen väestökehitys perustuvat tähän.

Perhearvoista riippuu myös, mihin Vantaan rahat käytetään. Hallitseeko päätöksentekoa vihervasemmistolaiset kuvitelmat Vantaan maksukyvyn loputtomuudesta ja tyhlaileva varojen käyttö yksittäisiin poliittisiin suosikkiprojekteihin, vai taloudellinen järkevyys ja varojen tasapuolinen käyttö kaikkia palvelevalla tavalla?    

Virheinvestoiva politiikka vie kasvaviin ongelmiin

Haluatko, että satoja miljoonia menetetään Vantaalla ratikkahulluuteen, muussa sitten pihistellään senttejäkin ja uutta velkaa riittää pitkästi lastemmekin maksettavaksi? Vai huolehdimmeko sen sijaan todellisista tarpeistamme ja meidän lastemmekin tulevaisuudesta sen sijaan? Arvot ratkaisevat, valinta on sinun.

Ratkaisua odottavia ongelmia ilman riippakiveäkin

Uudet jättimenot ratikkaan olisivat myrkkyä Vantaalle, joka ei pysty nykyäänkin huolehtimaan ongelmitta kaikista menoista ja kaupunkilaisten tarpeista. Ikäviä uutisia ja korviini kantautuneita ongelmia on monenlaisia ja eri toimialoilta.

Korjausta vaatii koulujen turvattomuus ja rauhattomuus sekä turvattomaksi koetun ympäristön mahdollistama koulukiusaaminen. Ei ole oikein, että kiusaamisen kohde joutuu vaihtamaan koulua päästäkseen eroon kiusaajistaan. Väkivalta ja kiusaaminen pitää saada aisoihin kouluissa ja opiskelurauha luokkiin. Lasten ja nuorten turvallisuuden parantamiseen kouluissa ja koulumatkalla tulee löytyä toimenpiteet ja rahoitus, tai mitä se käytännössä vaatiikin.

Kiusaamisongelmien lisäksi liberaalin asennemaailman moninaiset haittailmiöt, kuten sukupuoli-ideologian tarjonta, heijastuvat yhteiskuntaan nuorten psyykkisten oireiden ja ahdistuksen yleistymisenä sekä lastensuojelun tarpeen kasvuna.

Etäopetus soveltuu osalle oppilaista hyvin ja siitä voisi tulla pysyvämpikin vaihtoehtoinen opetuksen järjestämisen muoto. Kodit, joille opetuksen järjestäminen soveltuu etänä tai itse järjestettynä, ansaitsisivat saada myös tukea siitä ja silti kaupunki säästäisi kustannuksissa etenkin, kun investointitarve  koulurakennuksiin alenisi. Matkustamisen vähentäminen on laajemminkin kannatettava ajatus silloin, kun etätyöskentely on mahdollista ja soveltuu tarkoitukseen. 

Hyvät asiat kannattaa säilyttää

Arvoiltani olen perhemyönteinen ja näen itseni positiivisessa mielessä pesunkestävänä konservatiivina. Haluan säilyttää hyvät asiat ja perustaa uudistukset ja muutkin päätökset koeteltuun tietoon. Konservatismi ei tarkoita, että uudistuksia ei tehtäisi vaan sitä, että ne tehdään tarpeen vaatiessa, järkevästi, jalat maassa, faktoihin perustuen ja ottaen huomioon myös talouden totuudet. Motto: Älä korjaa, ellei se ole rikki. Älä osta, ellei sinulla ole varaa. Konservatiivisilla arvoilla on oleellinen merkitys harkituissa taloudellisissa päätöksissä. 

 

Kristillisdemokraattien linja

Lisää tietoa löytyy teemasivuiltamme ”Koko maa mukana”.

Be the first to comment on "Kuntavaalit 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*